Blogg

Vilken dag!

2014-04-26 12:35

Igår var jag och Yra på kurs. Fantastiskt väder, härliga kurskamrater! och framförallt lärorikt. Guy Bennet heter engelsmannen som frågade och ifrågasatte vad vi gjorde, och såklart hade förslag på hur vi kunde lösa de ev, problem vi upplevde att vi hade. Han tittade verkligen på varje ekipage individuellt, och arbetade igenom varje hund-förare, det fickk ta den tid det tog. Lösningarna var egentligen inget speciellt, väldigt enkla - hunden ska tydligt få veta hur vi vill att den ska uppföra sig. Dvs tala om när den gör fel och beröm när den gör rätt!

Vi gick på en linje hela dagen, men det blev många- och långa stopp, med prat-frågor-förklaringar. Det var härligt att se att hundarna kunde koppla av emellanåt. Kul att se att alla 5 hundar som var med, kommit långt med just det som den hunden jobbade med när dagen var slut.

Sillen och Yalla var också med på kursen, två av Yras syskon. Intressant att få se 3 st ur samma kull en hel dag på linje, ingen av de har tidigare tränat med så många hundar och människor runt omkring. Vi har tränat olika mycket, men de var ganska lika i sitt sätt att arbeta, gemensamt var att de inte har hämtat många markeringar i sitt liv. Guy förstod inte alls varför vi inte "gjort mer" med våra unghundar, och efter denna dag är jag nog benägen att hålla med. Jag tror att vi är alldeles för "försiktiga", och inte vågar prova. Såklart måste man vara observant om det går galet, men vad kan hända?  om vi kastar em markering.... lär de stanna på pipa....  minnesmarkering....

En mycket givande kursdag, och om det finns möjlighet så kommer jag gå kurs igen med Guy Bennet. Skulle vara kul att gå med en lite äldre hund, kanske Storma. Jag hade kameran med, men den låg nerpackad, fanns ingen tid till fotografering, fick bilden nedan som Nina tagit på Yra, Yalla och Sillen.

photo1(2)

foto. Nina Johanssson.


orm

2014-04-21 20:20

5 april -2014 055

Snokar visserligen, men jag som är riktigt rädd för ormar tycker det är obehagligt att ha dem nära. Här ses en lite större och 2 små (slingrar på ryggen på den större), den fjärde jag såg kröp ner under stenarna innan jag lyckats fånga den på bild.


Glömde kameran

2014-04-18 21:25

Igår var jag och hälsade på ett gäng underbara små valpar på kennel Högheden. Tyvärr glömde jag kameran, så det blev inga bilder. Men man blir lite sugen på ett litet gäng här hemma..... Grattis alla ni som snart får hem en av dessa, hoppas jag får se några av dem när de vuxit upp. Maybe som är mamma, är absolut en av mina  "golden" favoriter, har sett henne vid flera tillfällen på jakt.
Hann med att träna lite, svåra markeringar blev det i hagmark och berg - stark vind, lätt att springa lite stort. Men man märkte att hundarna blev bättre och bättre för varje apport, så jag tror att de lärde sig en del. Och jag blev så glad att få träffa en hane igen, som jag "hållt ögonen" på ca ett år, så himla härlig attityd/fokus/fart, och dessutom jätteduktig! Det är så kul att se bra hundar arbeta.

Idag träffades vi några kompisar och tränade bl.a sök med vilt, det visade sig inte vara helt enkelt att få vind på alla. Hundarna fick bekänna färg, och man ser att en del av hundarna behöver mer träning för att jobba effektivt när det blir tungt och svårt. Sol och varmt, fika och trevligt. Ses snart igen!

Imorgon ska det bli sol och varmt - snart är sommaren här !!!!

 

 


Stormas syster "Rosie"

2014-04-14 18:53

Stormas uppfödare Phil och Anna Wagland har varit ute och startat på WT, och det gick riktigt bra. Ett jättestort Grattis!

Pebbeltoft Primrose ("Rosie") handles by Anna Wagland to win 1st place in the Novice section, with 40 competitors entered.

Crathorne 4

Och Stormas mamma "Barley":

The next day Barley ran in the Dukeries Gundog Club Open Working Test, earning a CoM.

 


Working test på Lidingö

2014-04-14 14:58

Igår var jag och Storma och startade på workingtest (öppenklass) på Lidingö utanför Stockholm. Trevlig stämning och bra stationer, och man upptäcker att det finns att träna på! det var ett par upplägg som var lite annorlunda och det var kul, man får lite tips på hur man kan lägga upp träning och få det lite klurigt, fast det egentligen ser hur lätt ut som helst. Jag var nöjd med vårt jobb i stort sett, men blir lite ledsen på mig själv att jag inte lyckats riktigt med fotgåendet fullt ut -- hur svårt kan det va! och sen missade vi en markering helt, och då borde jag varit tydligare i mitt skick. Slutpoängenn blev 79, av 100 möjliga.

Och sen något som jag inte alls brytt mig om, men jag förstår faktiskt drar ner helhetsintrycket, det är att Storma när jag tar fram kopplet för att koppla henne, -hon liksom hoppar upp och i kopplet själv. Och detta tror jag inte uppskattas, bedömningen är slut först när kopplet är på - inte när man bli ombedd att koppla hunden. - Tror jag....

Detta gäller även när man tar av kopplet, hunden får inte själv "backa ut huvudet" när du lyfter upp kopplet, efter att domaren bett dig "koppla loss", har hört att domare påpeket detta.

- det är mycket att tänka på. Och man får inte slappna av, nästa start med Storma på WT måste nu bli i Elitklass, eftersom vi lyckats skrapa ihop över 75% vid två tillfällen. Det ska bli riktigt spännande och kul!

Vinnaren i öppenklass fick ihop 100 av 100 möjliga poäng, helt otroligt.

Stort grattis till Sara Wallgren med Thorsvi Kintyre

Nybörjarklassen vanns av  Jessica Ström med Streamlight's Values T'Linda och Eliten vanns av

 Anna Ekström med Reedsweeper's Mistral.


Fina syskon!

2014-04-06 23:47

I helgen träffade jag 2 från Vinda-Piccolo kullen, Yalla och Sillen. Fortfarande samma härliga inställning till träning och livet i allmänhet. Så kul att få träffas, vi tränade några linjer utmed en fyrkant som vi lagt upp i en hage. Bra övningar med varierande svårighetsgrad, tack för goda tips Nina och lite nya övningar! Ettåringarna skötte sig fint, både under arbete och när de bara tittade på, tänk att det är ett helt år sen de såg ljuset för första gången - även denna gång träffades vi på halva vägen hemma hos Nina och Christian som stod för fika oc h mat.

Kvällen ägnades uteslutande åt prat om jakt/träning/avel/olika hundar, kul att fördjupa sig i ex, markeringsarbetet- hur vill vi att det ska se ut? Jag stannade kvar till idag, och då blev det även en del träning med Storma oc h Ninas Yes, jag tycker det gick över förväntan, men vid ett par tillfällen så tog det lite slut och Storma kom inte riktigt ihåg vart hon skulle. Man märker skillnad när vi är på helt ny mark, helt nya annorlunda övningar och sova borta. Så himla nyttigt!

Yes skötte sig riktigt bra, hon är helt klart mer genomerbetad och kan sina ut/stopp/höger/vänster. Härligt att se den farten och glädjen! Riktigt kul känns det att ha kommit igång, nu är det tränning minst ett par gånger i veckan för Storma,, och hon gillar det verkligen,, till och med jag som inte är någon "träningsnörd" ser fram emot mer träning.

Bilder på Sillen och Yalla från lördagen:

Yalla o Sillen

Sillen linslus

Koncentrerad Sillen

Nina o Yalla spanar

Nina o Yalla innan skick

Yalla

Syskon

 


Kvällspromenad

2014-04-04 21:03

IMG_3809

IMG_3948

IMG_3993

IMG_4007

IMG_4094

IMG_3846

 

Bloggkalender

«april 2014»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Kullträff Akka*Milo 2022
JRKs mästerskap 2022!
Akka, SE J(j)CH, Tess Exc Elit B-prov
Vindögats hundar WT Sala
Yvonne och "Sickan" V. Cos 88 p WT!
Lena och David med Tango. 4e placerade rapport SM.
Sommar!
Akka*Milo valparna här!
Excellent Ökl, och kennelträff!
V. Tango, Lena och David. Rapport Cert!

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013